Hamburg juicht koningspaar toe

Vorsten

19-03-2015 16:53:00

HAMBURG – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn donderdagmiddag door honderden inwoners van Hamburg met gejuich, bloemen en applaus ontvangen op het Stadhuisplein van de haven-en Hanzestad. Het koningspaar beloonde het wachten van het enthousiaste publiek door na binnenkomst in het Rathaus ook even op het balkon te verschijnen.

Hamburg is de tweede deelstaat die Willem-Alexander en Máxima tijdens hun werkbezoek aan Duitsland bezoeken. Eerder op de dag was het paar te gast in Sleeswijk-Holstein, waar in Lübeck ook veel belangstelling was voor het koninklijk bezoek. Van de kant van de Duitse media zijn tientallen aanvragen binnengekomen om het paar tijdens de handelsreis te kunnen volgen.

Het koningspaar bezocht in Lübeck het wereldwijd opererende familiebedrijf Dräger Medical dat onder meer hoogwaardige medische technologie levert voor ziekenhuizen. Daar werd gesproken over ‘slimme zorg’ en de uitdaging om gezondheidszorg voor een verouderende bevolking tegelijkertijd te verbeteren en de kosten te beheersen.

Daarna werd in Westerau uitleg gegeven over duurzame en ecologisch verantwoorde landbouw. Omdat het ochtendprogramma iets was uitgelopen werd het koninklijk bezoek vervolgens in hoog tempo op een vrijgemaakte snelweg naar Hamburg gereden om na de ontvangst op het stadhuis van de stad-staat een deel van een seminar over windenergie bij te wonen.

Meer Nederland