Hannah Hoekstra in shirt Zwarte Piet is racisme bij lunch koning

Vorsten

30-06-2020 20:51:38

Hannah Hoekstra droeg tijdens de uitblinkerslunch van koning Willem-Alexander en koningin Máxima een T-shirt met de tekst ‘Zwarte Piet is racisme’. Ze heeft daar geen moment over getwijfeld, vertelt de 33-jarige actrice aan BuzzE.

Hoekstra was uitgenodigd omdat zij in het najaar de Theo d’Or won, de belangrijkste theaterprijs voor actrices. “Ik zal dit soort shirts blijven dragen tot we een mooie, inclusieve toekomst hebben bereikt waarin we allemaal gelijk zijn en waarin niemand in Nederland meer pijn heeft om dit soort oude tradities”, aldus de actrice.

Het onderwerp kwam overigens niet expliciet ter sprake tijdens de lunch. “Ik denk dat de tekst ook wel voor zich spreekt”, stelt de Theo d’Or- en Gouden Kalf-winnares. “Ik hoop dat het shirt sommige mensen aan tafel heeft aangezet tot nadenken.”

Hoekstra omschreef de sfeer tijdens de lunch als “zeer welkom en prettig. Het was heel interessant en prettig om met de koning, de koningin en de andere gasten van gedachten te wisselen.”

Andere genodigden tijden de lunch waren onder anderen zangeres Davina Michelle, komiek Jandino Asporaat, presentatrice Nienke Plas en handbalster Estavana Polman.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.