Hans Kraay jr. trakteerde prins Pieter-Christiaan op flesje wijn

Vorsten

20-01-2021 12:42:12

Hans Kraay jr. zegt “niet echt” koningsgezind te zijn, maar hij heeft prins Pieter-Christiaan weleens getrakteerd op een flesje wijn. De voetbalpresentator en de derde zoon van prinses Margriet zaten in hetzelfde restaurant te eten, vertelt Hans aan Veronica Magazine.

“We zaten in een klein restaurantje te eten met onze beste vrienden, toen hij ineens binnenkwam met z’n gevolg”, legt Hans uit. Beide heren groetten elkaar en het koninklijk gezelschap nam plaats aan een tafeltje niet ver van Hans. Hij stelde aan zijn vrouw Sofie voor een flesje wijn naar het buurtafeltje te sturen. “Leek me een aardig gebaar”, zegt Hans.

Zo gezegd, zo gedaan, maar het duurde een tijd voor de fles werd geopend, vertelt de voormalig voetballer in zijn wekelijkse interview met het blad. “Maar op een gegeven moment dan toch: ‘Hans en tafel, proost!’ Ik zei: ‘Geniet ervan, ik weet dat jullie het niet breed hebben!’ Ik kreeg een knietje onder de tafel, maar hij kon erom lachen.”

‘Magertjes’ sorry

Hans en Sofie kregen geen wijntje terug. “Misschien is dat koninklijk protocol, dat je niet met flessen wijn gaat lopen zwaaien in een restaurant”, redeneert ‘Hansie Hansie’ in de rubriek. Maar dat is niet de reden waarom Kraay jr. gematigd enthousiast is over het koningshuis. Hij heeft zich eraan gestoord dat koning Willem-Alexander met het gezin tijdens de coronacrisis op vakantie ging naar Griekenland. “Als nou bijna het hele land rekening houdt met de coronamaatregelen, dan ga je als koning toch niet op vakantie met je gezin?”

Ook de excuusvideo vond de presentator teleurstellend. “Magertjes. Voorgelezen van een autocue. Nul spontaniteit. Kom op zeg!”, zegt Hans. “Het was totaal verkeerd, sorry, sorry, sorry!’ Drie keer sorry zonder autocue moet toch lukken?”


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.