Het stylingteam van Máxima

Kim Posthumus

17-05-2016 11:00:29

Als koningin Máxima in het openbaar verschijnt, is ze altijd tot in de puntjes gestyled. De koningin bedenkt veel zelf, maar laat zich op dit vlak ook graag inspireren door het team om haar heen. Maar wie zitten er eigenlijk in dit team?

 

Kleding
Máxima laat zich af en toe adviseren door vriendinnen, maar verder volgt zij haar eigen modegevoel. Een opvallende keuze, maar zo blijft de koningin wel dicht bij zichzelf. Een paar keer per jaar gaat ze langs bij Edouard Vermeulen van modehuis Natan, die ruim 70 procent van haar garderobe levert. Verder shopt de koningin veel op internet en promoot ze Nederlandse mode tijdens belangrijke evenementen zoals een staatsbezoek.

Hoeden
Dankzij haar nauwe samenwerking met ontwerper Edouard Vermeulen mag de Brusselse modiste Fabienne Delvigne regelmatig een hoed of fascinator maken voor koningin Máxima. Haar uitbundige ontwerpen passen perfect bij de stijl van Máxima, die een hoed niet snel te groot of te gewaagd vindt. De laatste jaren zien we de koningin ook steeds vaker met een hoed van de Nederlandse hoedenontwerpster Eveliene Gentis-Smit, die werkt onder de naam Eudia.

Kapsel en make-up
Al elf jaar werkt Hair and Make-up Artist Elles Nijkamp voor koningin Máxima. Tot de inhuldiging kwam zij vooral voor belangrijke evenementen opdraven, maar inmiddels is ze wekelijks op de Eikenhorst te vinden. Dankzij haar ruime ervaring met bruidskapsels kan zij de mooiste chignons ontwerpen voor Máxima.

Onder invloed van Nijkamp is Máxima’s make-up kleurrijker geworden, terwijl haar warme foundation heeft plaatsgemaakt voor een natuurlijke en heldere tint. De knalrode lippen zijn het handelsmerk van Elles en passen perfect bij de uitgesproken smaak van Máxima. Over rood gesproken: ook Máxima’s nagels krijgen vaak – in ruim veertig procent van de gevallen – een likje rode nagellak.

max

Meer Nederland