‘Hollandse 100’ tegen lymfeklierkanker

Vorsten

2016-03-04 16:09:00

Om geld op te halen voor onderzoek naar lymfeklierkanker, wordt zondag in Biddinghuizen 10 kilometer geschaatst en 90 kilometer gefietst. Het is de tweede jaar dat de ‘Hollandse 100’ tegen lymfeklierkanker wordt gereden, een initiatief van prins Bernhard van Oranje.

Naast de ‘Hollandse 100’ is er ook een familie-estafette (1 uur schaatsen) en een wedstrijd voor junioren, met 10 kilometer schaatsen voor jongeren tot 15 jaar. Het evenement wordt georganiseerd door Lymph&Co. Meer dan vijfhonderd deelnemers hebben zich aangemeld voor de wedstrijd. Inmiddels is er al ruim 300.000 euro ingezameld.

Jaarlijks wordt bij 4000 mensen lymfeklierkanker vastgesteld. Er overlijden per jaar meer dan 1000 patiënten aan. Lymph&Co-oprichter Bernhard van Oranje, die zelf ook lymfeklierkanker heeft gehad. Veel familieleden van hem doen mee zondag, zoals de prinsessen Margriet, Annette en Marilène en de prinsen Maurits, Bernhard, Pieter Christiaan en Floris. Ook ambassadeurs zoals zanger Simon Keizer en interieurontwerper Monique des Bouvrie schaatsen en fietsen mee.


Meer Nederland