Honderden ouderen schrijven brieven aan de koning

Vorsten

2021-04-27 17:21:13

Honderden ouderen uit binnen- en buitenland hebben een brief geschreven aan de jarige koning Willem-Alexander. Zij gaven daarmee gehoor aan de oproep Post voor het Paleis van de Oranjebond. Vorig jaar schreven juist kinderen een brief aan Willem-Alexander.

De jarige job kreeg de gebundelde brieven dinsdag overhandigd in Eindhoven, waar hij eerder op de dag Koningsdag heeft gevierd. “Fantastisch, nou, heel hartelijk bedankt. Ook heel erg bedankt voor deze mooie actie”, reageerde hij, zo was te zien in de uitzending van Tijd voor MAX.

De koning denkt dat het belangrijk is om te laten zien hoe de oudere en jongere generatie met elkaar omgaan. “Ik ben nu 54 en weet niet precies waar ik sta”, grapte Willem-Alexander. “De oudere generatie heeft de jongere generatie nodig, maar anderzijds heeft de jongere generatie de oudere generatie nodig voor wijsheid, voor sturing en voor de grip van geschiedenis.”

Pieter Verhoeve, voorzitter van de Oranjebond, noemt het brievenaantal overweldigend. Ouderen hebben volgens hem “verhalen van hoop, verbinding, troost en verdriet” gedeeld.


Meer Nederland