12 jaar geleden: Trouwdag Friso en Mabel

redactievorsten

2016-04-24 11:00:37

2004-05-04 13:24:29 Caption: NLD-20040424-DEN HAAG: Het bruidspaar prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit met hun naaste familieleden zaterdagochtend op Paleis Noordeinde in Den Haag. Op de voorste rij de bruidskinderen (vlnr) Max Knap (6), Theodora Petalas (9), Lotte Crombag (4), Friso Wisse Smit (3) en Anne van Lippe-Biestefeld van Vollenhoven. Middelste rij (VLNR) Eveline Wisse Smit (zus van bruid), mevr. F.M.G. Wisse Smit (moeder van de bruid), Mabel Wisse Smit, prins Johan Friso, Koningin Beatrix en barones Sophie von der Recke (getuige van de bruidegom). Op de bovenste rij (VLNR): Prins Constantijn, prinses Laurentien, kroonprins Willem Alexander, prinses Maxima en Nicoline Wisse Smit (zus van bruid en moeder van bruidskindje Lotte). ANP FOTO/POOL/CAPITAL PHOTOS/RUUD TAAL

Zondag is het exact twaalf jaar geleden dat prins Friso trouwde met Mabel Wisse Smit. De bruiloft kreeg een sobere invulling omdat koningin Juliana een maand, op 20 maart, eerder overleed.

Op 30 juni 2003 werd de verloving bekendgemaakt. In de Oude Kerk in Delft zegende dominee Carel ter Linden het huwelijk in. Getuigen van de bruidegom bij de kerkelijke inzegening waren zijn beide broers, zijn vrienden Lodewijk Beijst en Dante Weijerman en zijn nichtje Sophie von der Recke, de dochter van de jongste zuster van prins Claus.

Mabel had als getuigen in de kerk haar zussen Eveline en Nicoline en haar vriendinnen prinses Laurentien, Willemijn Verloop en Andrea Knap-Kleekamp. Mabel droeg een jurk met strikken, een ontwerp van Viktor & Rolf, en de zonnestraaltiara, onderdeel van een sieradenset gemaakt door de Franse juwelier Mellerio in opdracht van koning Willem III voor zijn tweede echtgenote Emma.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana