In Lech brandt kaars voor Friso

Vorsten

2017-02-26 19:48:00

In de parochiekerk St. Nikolaus in het Oostenrijkse Lech werd ook zondag aandacht besteed aan prins Friso. Die werd vijf jaar geleden bij het skiën buiten de piste in het buitengebied van Lech getroffen door een lawine.

Van dat ongeval herstelde hij nimmer en anderhalf jaar later, in de zomer van 2013, overleed de tweede zoon van prinses Beatrix. Op een zijaltaar in het oude kerkgebouw staat een foto van de prins, geflankeerd door een kaars en een kaart met daarop vermeld wie hij was en waarom zijn foto hier staat.

Burgemeester Ludwig Muxel van Lech zei eerder deze maand bij de vijfde verjaardag van het ski-ongeval dat de schok over de dood van prins Friso ,,nog altijd diep” zit. De prins kwam er net als zijn broers Willem-Alexander en Constantijn van kinds af aan, en had vrienden en bekenden in de kleine dorpsgemeenschap.

De koninklijke familie heeft Lech na het tragische ongeluk niet de rug toegekeerd. Koning Willem-Alexander is er dit weekeinde neergestreken met zijn gezin, nadat eerder al prinses Beatrix haar traditionele opwachting had gemaakt. Maandagmorgen houdt het koninklijk gezin ook de jaarlijkse fotosessie van de Nederlandse en Europese media.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?