Isala Ziekenhuis: bezoek koning was hartverwarmend

Vorsten

2020-03-27 19:04:41

Het Isala Ziekenhuis in Zwolle vond het erg fijn dat koning Willem-Alexander vrijdag langskwam vanwege de coronacrisis. Bestuursvoorzitter Rob Dillmann vat het werkbezoek samen als “een hart onder de riem voor al onze medewerkers”, zo is te lezen op de website van het ziekenhuis.

Het bezoek werd – nadat de handen grondig waren gedesinfecteerd – afgetrapt met een gesprek met onder anderen leden van de raad van bestuur en de crisiscoördinator. Vervolgens praatte Willem-Alexander met verpleegkundigen, een arts en medewerkers van de afdeling waar coronapatiënten in isolatie worden verzorgd. “Onze verpleegkundigen hebben toegelicht hoe het is om op een isolatieafdeling in isolatiekleding te werken. Hoe moeilijk het is om direct contact te hebben met patiënten wanneer je in isolatiekleding werkt. En hoe belangrijk het contact is dat zij met familie hebben die nu niet bij hun naasten kunnen zijn.”

Tot slot bezocht de koning de Spoedeisende Hulp. Die gesprekken vonden plaats in een triagetent buiten de instelling die werd opgesteld om coronapatiënten vroegtijdig van andere patiënten te scheiden, waardoor het risico op besmetting afneemt.

Het Isala Ziekenhuis was verrast door het werkbezoek, aldus Dillman. “De koning was zeer belangstellend, stelde veel goede vragen en had lof voor onze mensen in de zorg. Echt hartverwarmend.”


Meer Nederland

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!