Ivanka Trump heeft ‘geweldige relatie’ met Máxima

Vorsten

2019-06-05 04:41:00

Ivanka Trump, de dochter van de Amerikaanse president, heeft een “geweldige relatie” met koningin Máxima. Dat vertelt zij in een exclusief interview met het AD. De twee topvrouwen kennen elkaar van de W20, de vrouwentop van de G20 die zij in maart 2017 allebei bijwoonden.

“Dankzij onze gedeelde interesses en het feit dat we ons allebei inzetten voor de economische zelfstandigheid van vrouwen, is sindsdien een geweldige relatie ontstaan”, stelt Ivanka Trump. “Ik bewonder haar passie, moed en leiderschap. En ik waardeer onze vriendschap.”

Het AD ‘sprak’ Ivanka Trump per e-mail. De adviseur van president Donald Trump noemt Amsterdam “door de architectuur en het grachtenstelsel een van de meest prachtige steden ter wereld” en stelt dat zij haar moeder, Donalds ex-vrouw Ivana, als haar grote mentor beschouwt. Ivanka Trump beklemtoont niet de ambitie te hebben de eerste vrouwelijke president van de VS te worden.

De dochter van de Amerikaanse president staat woensdag op het podium van het World Forum in Den Haag. Zij verzorgt een speech tijdens een ondernemerscongres dat de VS en Nederland samen organiseren.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie