Jagersvereniging ‘gaat ervan uit’ dat Amalia gaat jagen

Vorsten

22-06-2022 08:42:03

De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging “gaat ervan uit” dat prinses Amalia gaat jagen nu ze haar jachtakte heeft behaald. Dat heeft boegbeeld Ellen Mookhoek van de organisatie gezegd in het radioprogramma Met het oog op morgen op NPO Radio 1. “Zij wordt grootgrondbezitter, dat hoort erbij”, aldus Mookhoek.

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bevestigde maandag een bericht van Shownieuws dat de prinses van Oranje haar akte heeft behaald. Meer toelichting geeft de RVD niet. In haar boek zei Amalia al dat zij voornemens was de akte te gaan behalen. Dit deed zij naar eigen zeggen op aandringen van haar vader, koning Willem-Alexander. In haar boek zei Amalia dat de akte “niet meteen bedoeld is om te gaan jagen, maar vooral dient ter voorbereiding op het toekomstige beheer van kroondomein Het Loo in Apeldoorn”.

Voor het behalen van een jachtakte zijn heldere criteria opgesteld. Zo moet een toekomstige jager de gelegenheid hebben tot jagen, de optie hebben tot het verkrijgen van een wapen en in het bezit zijn van een goede wapenkluis. De aanvraag en de verstrekking van een jachtakte lopen via de afdeling Korpscheftaken in de regio waar een toekomstige jager woont.

Het gebeurt volgens de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging “niet heel vaak” dat 18-jarigen al hun jachtakte behalen. De koninklijke jacht is een gevoelig onderwerp, met name waar het gaat om het kroondomein. De Partij voor de Dieren stelde eerder al vragen over het voornemen van de Prinses van Oranje om te gaan jagen.


Meer Nederland