Kerst Muziekgala viert jubileum met koningin Máxima

Vorsten

16-12-2020 12:09:46

Het Kerst Muziekgala bestaat dit jaar vijf jaar en viert dat met een speciale uitzending. In de special komen hoogtepunten van de afgelopen jaren voorbij en is koningin Máxima te gast, maakte AVROTROS woensdag bekend.

Het gala sluit jaarlijks het muzikale jaar van de Stichting Méér Muziek in de Klas, waarvan de koningin erevoorzitter is, af. In de jubileumuitzending, die zondag te zien is op NPO 1, zijn optredens uit vorige jaren te zien van onder anderen Ronnie Flex, Gerard Joling en Ilse DeLange. Presentator Buddy Vedder praat met Máxima over het jubileum en over muziekonderwijs.

Vedder ging vorige week samen met twaalf schoolkinderen langs bij de koningin voor de opnames. De kinderen, die deel uitmaken van de Grootste Schoolband van Nederland, bekeken samen met Máxima de videoclip van hun nieuwe kerstlied.

Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel kwalitatief muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen. De stichting vergroot onder meer de kennis van leerkrachten en brengt regionale samenwerkingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord