Kersttoespraak koning ook bij RTL en SBS

Vorsten

2014-12-04 12:31:00

AMSTERDAM – De kersttoespraak van koning Willem-Alexander is op eerste kerstdag ook in zijn geheel en live te zien bij de commerciële zenders RTL4 en SBS6. Tegelijk met de NOS zenden ze de kerstwens van de koning om 13.00 uur uit.

RTL maakte donderdag bekend dat de NOS na overleg met de Rijksvoorlichtingsdienst heeft toegezegd dat de commerciële omroepen de kersttoespraak mogen uitzenden. RTL kondigt aan de toespraak op RTL4 en de website rtlnieuws.nl te gaan uitzenden. De kersttoespraak zal ook op SBS6 te zien zijn, meldt een SBS-woordvoerster.

Koning Willem-Alexander hield vorig jaar zijn eerste kersttoespraak, bij de open haard in zijn woonhuis in Wassenaar. Zijn moeder Beatrix, die pas in het jaar 2000 televisiecamera’s toestond, deed het altijd vanachter een tafeltje in een kamer met zicht op de kerstboom voor Huis ten Bosch.

De eerste kerstrede van de koning trok vorig jaar 1,66 miljoen kijkers naar Nederland 1 en 2. De toespraak van Willem-Alexander was vorig jaar deels uitgelekt. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft daarop maatregelen genomen om te voorkomen dat dit nogmaals gebeurt. Voortaan gaat de NPO de ondertitels voor Uitzending Gemist pas klaarzetten nadat het programma is uitgezonden.


Meer Nederland