Kersttoespraak Willem-Alexander opgenomen in Vestibule

Vorsten

22-12-2021 16:20:02

De kersttoespraak van koning Willem-Alexander is opgenomen in de Vestibule, ofwel de entree, van Paleis Huis ten Bosch. De jaarlijkse toespraak is zaterdagmiddag, op Eerste Kerstdag, om 13.00 uur te zien, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

De toespraak is al eerder opgenomen. Het Koninklijk Huis deelt op Instagram een foto van de opnames. Naast Willem-Alexander ligt een Bijbel op tafel en staat een groot boeket bloemen. De koning draagt een paarse das. De toespraak is zaterdag te zien op NPO 1 en te beluisteren op NPO Radio 1. Op NPO 2 is de toespraak te zien met een gebarentolk. De herhaling is om 18.00 uur op NPO 1.

Vorig jaar keken zo’n 2,2 miljoen mensen naar de jaarlijkse kerstrede van de koning. Hij riep toen op tot ruimte voor nuance en redelijkheid. Hij stelde dat harde meningen en debat nodig zijn om de samenleving verder te krijgen, maar dat mensen die het niet goed weten en die twijfelen niet uit het oog moeten worden verloren.

Ook noemde de koning verhalen van diverse mensen die hij dit jaar had gesproken en die getroffen zijn door de coronacrisis. Ook vorig jaar pakte de koning de Bijbel er al bij: hij sloot zijn verhaal af met een citaat van de apostel Paulus, over de liefde tussen mensen die ons verbindt en belangrijker is dan alles wat ons verdeelt.














Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.