Koning beantwoordt vragen van kinderen bij ontbijt

Vorsten

25-04-2014 09:37:00

ENS – Koning Willem-Alexander heeft vrijdagochtend tijdens zijn bezoek aan Ens een boek met 350 kindertekeningen gekregen. Hij ontving het werk uit handen van de kinderen waarmee hij aan de ontbijttafel zat voorafgaand aan de opening van de Koningsspelen. Het thema van het boek is koning en sport.

Willem-Alexander arriveerde exact om 9.00 uur bij de scholieren van basisscholen het Lichtschip, de Horizon en de Regenboog. Allereerst feliciteerde hij een van de leerlingen met diens zevende verjaardag. Aan een van de ontbijttafels beantwoordde hij enkele vragen van kinderen. Zo vertelde hij onder meer dat hij zelf graag autorijdt, alleen bij speciale gelegenheden rijdt hij in een auto met chauffeur.

Aandacht

Tijdens het ontbijt ging het nog bijna mis, want door een windvlaag viel de chocolademelk om. Willem-Alexander gebaarde dat het drankje niet op zijn nette pak terecht was gekomen en praatte onverstoorbaar door met de kinderen.

Het koninklijke bezoek aan Ens duurde slechts een half uur. ‘De Koningsspelen gaan zo beginnen. Dan hebben de kinderen ook geen aandacht meer voor mij, maar alleen maar voor de sport. Zo hoort het ook’, zei Willem-Alexander.

Hij blikte ook kort vooruit op zijn eigen 47ste verjaardag, komende zondag. Hij hoefde niet lang na te denken over de vraag welk feest hij het leukste vindt van het rijtje Koningsspelen, Koningsdag en zijn eigen verjaardag. ‘Uiteindelijk, het allerleukste als vader is toch je verjaardag samen met je vrouw en dochters te vieren.’


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft