Koningspaar poseert in Villa La Angostura

Vorsten

22-12-2014 05:45:00

VILLA LA ANGOSTURA – Het koninklijk gezin poseert maandagmorgen voor Argentijnse en Nederlandse media aan het begin van hun kerstvakantie in Villa La Angostura. Dat is een vakantieplaatsje in Patagonië, in de Andes, niet ver van de grens met Chili.

In tegenstelling tot twee jaar geleden toen het slechte weer de Oranjes moest doen besluiten de fotosessie binnen te houden, zijn de weersverwachtingen nu goed en is de ontmoeting gepland in het bijzondere Arrayenes bos in het nationaal park Arrayanes, op de zuidpunt van een schiereiland in het Nahuel Huapi meer. De zeldzame arrayán bomen zijn daar tot 600 jaar oud en wel tien meter hoog.

Het is voor het eerst sinds 2012 dat het koninklijk gezin weer een persgesprek heeft gekoppeld aan een fotosessie. In Lech, waar die combinatie jarenlang gebruikelijk was, praat het koningspaar niet meer met de pers om tijd te maken voor het fotograferen van de prinsesjes op de lange latten. En de ontmoeting die deze zomer stond gepland in Wassenaar werd afgelast vanwege de vliegramp met MH17.

Koning Willem-Alexander is dit weekeinde met de prinsesjes aangekomen in Argentinië. Koningin Máxima was een week eerder al naar Buenos Aires gevlogen om meer tijd te kunnen doorbrengen met haar ouders en ernstig zieke vader Jorge Zorreguieta.

Meer Nederland