Koning aanwezig tijdens Memorial Day op begraafplaats Margraten

Vorsten

18-05-2020 14:07:19

Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding is koning Willem-Alexander zondag aanwezig bij Memorial Day op de Amerikaanse Begraafplaats Margraten in Zuid-Limburg, dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst maandag bekend.

De herdenking zal dit jaar vanwege de uitbraak van het coronavirus in aangepaste en verkorte vorm zonder publiek worden gehouden. Theo Bovens, gouverneur van Limburg, en Pete Hoekstra, ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland, zullen tijdens de herdenking een korte toespraak houden. Willem-Alexander zal dan de eerste krans leggen.

Na de ceremonie gaat de koning in gesprek met de hoofdopzichter van de American Battle Monuments Commission in Margraten. Ook spreekt hij met een Nederlands gezin dat een graf van een Amerikaanse soldaat heeft geadopteerd. Ze houden nog regelmatig contact met de nabestaanden en leggen bloemen op het graf.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.