Koning beëdigt nieuwe minister en staatssecretarissen

Vorsten

10-08-2021 16:02:48

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag op Paleis Noordeinde een nieuwe minister en twee staatssecretarissen beëdigd.

Het gaat om Tom de Bruijn de nieuwe minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking namens D66, Dennis Wiersma wordt namens de VVD staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Steven van Weyenberg van D66 wordt staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat.

De bewindspersonen werden half juli al benoemd. Het is de bedoeling dat ze deze portefeuilles op zich nemen tot er een nieuw kabinet zit. Hoe lang dat nog zal duren is de vraag. De formatie loopt nog, maar het ziet er vooralsnog niet naar uit dat daarin een grote doorbraak is bereikt.

Er was een nieuwe staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat nodig omdat Stientje van Veldhoven die post verliet voor een nieuwe baan. De twee andere portefeuilles werden tijdelijk waargenomen door de ministers Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken) en Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), maar hebben nu weer hun eigen bewindspersonen. De ministers kregen het door de omvang van hun portefeuille anders te druk, meldde de Rijksvoorlichtingsdienst vorige maand.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.