Koning begint aan trip langs groene energielocaties

Vorsten

25-08-2022 10:42:04

Koning Willem-Alexander heeft rond 09.30 uur plaatsgenomen aan boord van het schip Aqua Helix in de haven van Scheveningen. Hij bezoekt donderdag verschillende locaties op de Noordzee die een belangrijke rol vervullen in de energietransitie.

De koning stapte zijn auto uit met een brede glimlach, waarbij hij alle omstanders begroette met “goedemorgen”. Na onder anderen de directeur van TenneT, Manon van Beek, en de directeur van Neptune Energy, Lex de Groot, de hand te hebben geschud nam hij plaats aan boord van het grote schip. Eenmaal plaatsgenomen in een van de bruine stoelen van het schip werd hij welkom geheten door DOB Academy-director Jan van der Tempel, die ook de veiligheidsinstructie verzorgde. Daarna luisterde hij aandachtig naar de introductie die werd gegeven door Van Beek en De Groot.

De trip voert langs verschillende locaties waar groene energie centraal staan, zoals het Q13a-A platform van Neptune Energy dat zich richt op groene waterstof, een windpark op zee van Vattenfall, BASF en Allianz en drijvende zonnepalen van Oceans of Energy.

Meer Nederland