Koning bekijkt vernielingen na rellen in Den Bosch

Vorsten

28-01-2021 12:10:33

Koning Willem-Alexander is donderdag in Den Bosch, waar hij met eigen ogen ziet welke vernielingen de relschoppers deze week hebben aangericht in het centrum van de stad. De koning werd door het Brabants Dagblad gezien bij de geruïneerde Primera waarvoor een crowdfundingsactie werd opgezet.

Willem-Alexander belde woensdag al met de burgemeesters van Urk, Zwolle, Haarlem, Sittard-Geleen en Nijmegen over de rellen in hun gemeenten. Zij vertelden de koning over de ongeregeldheden waarmee ze te maken hebben sinds de invoering van de avondklok, zaterdagavond. Willem-Alexander sprak zijn waardering uit voor het werk van de politie en andere hulpverleners.

Dat deed hij eerder op woensdag ook al samen met zijn vrouw. Via Instagram bedankte het koningspaar woensdagochtend alle hulpverleners voor hun inzet. “Onder moeilijke omstandigheden doet u fantastisch werk!” Willem-Alexander en Máxima lieten weten mee te leven met ondernemers en andere getroffenen. “Samen komen wij hier doorheen!”


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.