Koning bezoekt Arnhem over aanpak drugscriminaliteit

Vorsten

10-09-2020 17:00:46

Koning Willem-Alexander was donderdagmiddag op werkbezoek in Arnhem. Dat bezoek ging vooral over de aanpak van drugscriminaliteit onder jongeren. Hij sprak onder anderen met burgemeester Marcouch en vertegenwoordigers van de provincie, het Openbaar Ministerie en de politie.

Ook ging de Koning op bezoek op een vmbo-school. Daar sprak hij met directieleden, docenten en een conciërge over drugsproblematiek op scholen en het creëren van een veilige leeromgeving. Met leerlingen sprak Willem-Alexander over de gevaren van drugs.

View this post on Instagram

⁣De Koning brengt een werkbezoek aan Arnhem, in het kader van de bestrijding en preventie van drugscriminaliteit onder jongeren. Het bezoekt begint in het stadhuis van Arnhem, waar de koning met vertegenwoordigers van o.a. het Openbaar Ministerie en de politie spreekt over de gezamenlijke aanpak om drugscriminaliteit onder jongeren te voorkomen.⠀ ⠀ Op een vmbo-school spreekt de Koning met directieleden, docenten en een conciërge over de drugsproblematiek op scholen en het creëren van een veilige leerwerkomgeving. Ook spreekt de Koning met leerlingen over de gevaren van verslaving en de beschikbaarheid van drugs in de omgeving van hun school.⠀ ⠀ De Koning sluit het werkbezoek af bij Presikhaaf University, een plek waar jongeren die thuis weinig structuur hebben worden geholpen met hun huiswerk en mee kunnen doen aan o.a. sport- en wijkactiviteiten. Hier spreekt hij met de initiatiefnemers en enkele begeleiders van de jongeren en ouders, ook wel buddy’s genoemd.⠀ ⠀ #werkbezoek #arnhem #drugscriminaliteit #jongeren #koningwillemalexander #koning #king #royalvisit @gemeentearnhem @openbaarministerie @politie @presikhaafuniversity ?Erik van ’t Hullenaar

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) on

Het bezoek werd afgesloten bij Presikhaaf University, een plek waar jongeren die thuis weinig structuur kennen worden geholpen met hun huiswerk en mee kunnen doen aan onder andere sport- en wijkactiviteiten. Hier ging de Koning in gesprek met de initiatiefnemers over het belang van positieve rolmodellen en vertrouwenspersonen. Afsluitend volgde een gesprek met moeders uit de wijk Presikhaaf over hun zorgen rond het opgroeien van jongeren op een plek waar zij gemakkelijk in aanraking komen met criminaliteit.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord