Video: Koning bezoekt Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch

Vorsten

07-04-2020 12:46:02

In het kader van de bestrijding van het coronavirus heeft koning Willem-Alexander dinsdagochtend een bezoek gebracht aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

 Omdat de provincie Noord-Brabant het eerste getroffen werd door het virus kreeg het JBZ als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland op grote schaal te maken met het behandelen van coronapatiënten. De koning sprak tijdens zijn bezoek over de huidige situatie in het JBZ. Piet-Hein Buiting, voorzitter van de Raad van Bestuur, vertelde welke manieren het ziekenhuis heeft bedacht om zo veel mogelijk patiënten van de juiste zorg te voorzien en tegelijkertijd de werkdruk van het personeel te verlagen.

Daarnaast sprak Willem-Alexander met medewerkers van het ziekenhuis over de impact van het virus. Ook ging hij in gesprek met zorgverleners over de veranderingen in hun werk en privéleven, nu het virus beide voor een groot deel beheerst.

Tot slot ging de koning langs bij verschillende poliklinische afdelingen waar hij patiënten ontmoette voor wie de zorg nu weer wordt opgepakt.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord