Video: Koning bezoekt Montaigne Lyceum in Den Haag

Vorsten

2021-02-11 15:31:38

Koning Willem-Alexander heeft donderdag een bezoek gebracht aan het Montaigne Lyceum in Den Haag. Daar sprak hij met leerlingen en docenten over de effecten van de coronacrisis en de lockdown op middelbare scholen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De school is alleen geopend voor kwetsbare leerlingen en leerlingen uit de examenklassen. Verder is de middelbare school, net als andere scholen van het voortgezet onderwijs, gesloten. Lessen worden online gegeven, docenten gaan digitaal op cursus en toetsen worden online afgenomen.

De koning bezocht een praktijkles biologie van leerlingen uit 4 mavo. Hij sprak daar met de docent en leerlingen over de opzet van praktijklessen tijdens de pandemie. Daarna bezocht hij een les wiskunde om te horen hoe leerlingen uit 5 havo zich voorbereiden op het eindexamen. Ook sloot Willem-Alexander aan bij een onlineles Frans om van onderbouwleerlingen vwo te horen hoe zij de veranderingen ervaren.

Afsluitend sprak de koning met leraren en ondersteunend personeel over de effecten van de pandemie en de lockdown op het onderwijs. Onderwerpen als motivatiedipjes, de veiligheid van medewerkers en grote uitdagingen op het gebied van onlinelessen kwamen daarbij aan bod.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek