Koning bezoekt revalidatiecentrum in Limburg

Vorsten

19-05-2020 14:05:42

Koning Willem-Alexander heeft een werkbezoek gebracht aan revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek. De Rijksvoorlichtingsdienst deelde dinsdag informatie over het bezoek.

Het centrum opende in maart een afdeling voor coronapatiënten die specialistische revalidatiezorg nodig hebben of op de intensive care hebben gelegen. Zij worden in Adelante opgenomen om zo de regionale ziekenhuizen te ontlasten. Ook kunnen patiënten dan direct beginnen met hun revalidatie.

De koning kreeg eerst een toelichting op de revalidatiezorg en sprak daarna met behandelaars en een patiënt die inmiddels is ontslagen van de geïsoleerde corona-afdeling. Willem-Alexander ging aansluitend langs bij patiënten die in dagbehandeling zijn en ontmoette patiënten die in de sporthal bezig waren met fysiotherapie.

Tot slot ging de koning in gesprek met diverse experts over de inrichting van de nazorg voor coronapatiënten en sprak hij met een voormalig coronapatiënt en zijn partner.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.