Willem-Alexander bezoekt diverse scholen

Vorsten

07-04-2015 13:41:00

UTRECHT – Koning Willem-Alexander heeft dinsdag een werkbezoek gebracht aan het Grafisch Lyceum Utrecht en het College Zorg & Welzijn van het Regionaal Opleidings Centrum Midden Nederland in Utrecht. Dat maakt de Rijksvoorlichtingsdienst bekend.

De koning legde de bezoeken af samen met minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De koning begon zijn werkbezoek bij het Grafisch Lyceum. Hij sprak daar met studenten en docenten over innovatief vakmanschap. De studenten lieten onder meer zien hoe ze zelf apps en games maken.

Hierna ging de koning naar het Regionaal Opleidings Centrum Midden Nederland, een van de grootste mbo-instellingen van Nederland met ongeveer 1700 werknemers en 24.000 studenten. De koning werd geïnformeerd over verschillende projecten, zoals peer coaching. Dat is een programma waarbij oudere studenten eerstejaarsstudenten begeleiden, coachen en ondersteunen.

Het bezoek aan de onderwijsinstellingen in Utrecht is onderdeel van een reeks werkbezoeken van de koning met ministers. De bewindspersoon laat tijdens een dergelijk bezoek een deel van het werkterrein van zijn of haar ministerie zien.

Meer Nederland