Koning bezoekt trainingscentrum Luchtmacht

Vorsten

2016-09-22 13:28:00

Koning Willem-Alexander heeft donderdag een werkbezoek gebracht aan het Centrum voor Mens en Luchtvaart in Soesterberg. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekend.

Willem-Alexander kreeg een rondleiding door het centrum, het onderdeel van de Koninklijke Luchtmacht dat ervoor zorgt dat onder anderen piloten klaar zijn voor inzet. De koning kreeg meer te horen over de samenwerking die het trainingscentrum is aangegaan met kennisinstanties als TNO en het bedrijfsleven. Dat innovatieplatform werkt aan diverse projecten gericht op het verbeteren van het menselijk functioneren in extreme omstandigheden.

Na de gesprekken bij het Centrum voor Mens en Luchtvaart bracht Willem-Alexander een bezoek aan TNO. Daar werd hij bijgepraat over een bewegingssimulator die de Luchtmacht gebruikt tijdens trainingen.

Het bezoek werd afgesloten in het Collaborative Training Centre, een simulatiehal met diverse cockpits. Door middel van een korte demonstratie werden de onderzoeks- en trainingsmogelijkheden getoond.


Meer Nederland