Koning brengt bezoek aan gemeente Apeldoorn

Vorsten

02-06-2020 14:05:49

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag een bezoek gebracht aan Apeldoorn. De gevolgen van de corona-uitbraak op de gemeentelijke organisatie en dienstverlening stonden daarbij centraal.

Het bezoek begon met een korte toelichting op de crisisorganisatie van de gemeente, waarna de koning enkele onderdelen hiervan bezocht. Zo legden medewerkers van het Klant Contact Centrum uit hoe zij de reguliere dienstverlening richting de inwoners in deze tijd hebben aangepakt.

Aansluitend ging Willem-Alexander in gesprek met enkele leden van het multidisciplinaire team Acute Bevolkingszorg. Hierin kwam onder meer aan bod hoe het onderwijs, de kinderopvang en de zorg voor dak- en thuislozen zo veel en zo goed mogelijk heeft kunnen doorgaan.

Hierna praatte de koning met enkele vertegenwoordigers van de gemeenteraad over hoe de lokale besluitvorming verloopt; nu fysiek vergaderen niet mogelijk is. Daarna kwam de ondersteuning voor lokale en regionale bedrijven aan bod. Tot slot sprak de koning met een medewerker en een horecaondernemer over de inrichting van de terrassen en de buitenruimte in de binnenstad om aan de 1,5 metersamenleving te voldoen.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord