Video: Koning brengt toost uit op iedereen die land draaiend houdt

Vorsten

27-04-2020 16:05:23

Koning Willem-Alexander heeft tijdens de Nationale Toost op Koningsdag zijn dank uitgesproken aan “iedereen die het land draaiende houdt” tijdens de coronacrisis.

Willem-Alexander begon eerst met een speciaal woord aan zijn familie die via internet meekeek met het moment. “Ik wil een bijzondere toost uitbrengen, ten eerste op mijn familie: heel veel dank voor dit bijzondere, ontroerende digitale moment”, zei de koning.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

“Maar vooral ook een toost op iedereen die Nederland op dit bijzondere, bizarre moment draaiende houdt”, ging Willem-Alexander verder. “Niet alleen de zorgprofessionals; het zijn onze boeren die elke dag ons voedsel produceren, het is de logistiek die zorgt dat het in de winkels ligt, de vakkenvullers die elke dag zorgen dat we het ook kunnen kopen.”

“Het is heel bijzonder hoe de schoonmakers zorgen dat alles gedesinfecteerd wordt, dat iedereen zijn werk kan doen. Er zijn zoveel mensen die Nederland dag in dag uit draaiende houden”, zo somde Willem-Alexander op. “Ook voor hun deze hele speciale toast. Dank jullie voor wat jullie doen.”

Het koninklijk gezin, en de rest van de familie online, hieven daarna het glas. “En een hele fijne Koningsdag nog. Geniet van de zon en geniet van de dag”, besloot de koning.

De koninklijke familie barstte daarna in een welgemeend Lang zal hij leven uit.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord