Koning en koningin aangekomen in Schwerin

Vorsten

2019-05-20 12:32:00

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn maandagmiddag gearriveerd in Schwerin, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. Ze werden bij de Staatskanselarij ontvangen door minister-president Manuela Schwesig en haar echtgenoot, die Máxima de bloemen overhandigde.

Het Landespolizeiorcherster van Mecklenburg-Vorpommern voorzag de ceremoniële ontvangst van een muzikale noot. Voorafgaande aan de ontvangst zei Manuela Schwesig zich erg te verheugen op de komst van het Nederlandse koningspaar.

In het slot, waar tot ongeveer een eeuw geleden de familie van Willem-Alexanders overgrootvader prins Hendrik woonde, krijgt het Nederlandse bezoek een lunch aangeboden en bij de Orangerie. Het koningspaar liep op weg naar de plenaire zaal van het Mecklenburgse parlement door de galerij met portretten van voorvaders en de Troonzaal van het in 1918 afgezette vorstenhuis Mecklenburg-Schwerin.

Het werkbezoek aan Duitsland duurt drie dagen en voert het koningspaar ook naar de deelstaat Brandenburg. Sinds zijn aantreden in 2013 heeft koning Willem-Alexander, als deze reis is afgesloten, vijftien van de zestien Länder bezocht. Alleen Berlijn, zelf ook een zelfstandige deelstaat, is dan nog over.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt