Koning en koningin brengen streekbezoek aan Noord-Limburg

Vorsten

2021-05-27 07:11:43

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima leggen donderdag hun eerste streekbezoek van het jaar af. Het paar reist af naar Noord-Limburg en bezoekt de gemeenten Venlo, Bergen en Venray.

De visite aan Noord-Limburg staat in het teken van ‘positieve gezondheid’. Daarmee wordt een combinatie van gezonde voeding, voldoende natuur, maar ook een gezonde balans tussen werk en privé met ruimte voor vrije tijd, cultuur en zingeving bedoeld. De regio Noord-Limburg heeft zich ten doel gesteld de gezondste regio van Nederland te worden. Het paar zal in dit kader onder meer een bezoek brengen aan een markt voor gezonde voeding en een wandeling door de natuur maken.

Ook komt tijdens het bezoek de invloed van corona op de regio ter sprake. Vanwege de coronamaatregelen worden niet de locaties bekendgemaakt waar Willem-Alexander en Máxima zullen uitstappen. Dit om drukte op die plekken te voorkomen.

In de regel zijn er twee streekbezoeken per jaar, waarbij om beurten in elk van de twaalf provincies een regio of thema centraal staat. Het laatste streekbezoek bracht het paar in september aan Zuidoost Friesland.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?