Koning en koningin brengen streekbezoek aan Salland

Vorsten

30-08-2021 16:05:48

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima reizen op 14 september voor een streekbezoek af naar het zuidelijk deel van Salland in Overijssel. Het paar bezoekt de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst maandag bekend.

De visite aan Salland staat in het teken van het vermogen van de regio om zich steeds aan nieuwe omstandigheden aan te passen. Een belangrijke basis hiervoor ligt in het zogenoemde ‘noaberschap’. Salland verbindt economische regio’s en stad en platteland met elkaar, maar probeert ook mensen en hun belangen met elkaar te verbinden.

Het streekbezoek begint in Deventer, waar de koning en koningin door een deel van de stad zullen wandelen. Ook gaan ze langs bij enkele ondernemers en bezoeken ze een fabriek die bezig is haar productieproces aan te passen en energieneutraal te maken. In Heeten, onderdeel van de gemeente Raalte, komt vervolgens een burgerbegroting aan bod, een idee van de inwoners van het dorp. Daarna gaan de twee onder andere door naar een melkveehouderij langs de IJssel, waar gewerkt wordt aan verduurzaming.

In de regel zijn er twee streekbezoeken per jaar, waarbij om beurten in elk van de twaalf provincies een regio of thema centraal staat. In mei bezocht het koninklijk paar Noord-Limburg.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord