Koning en koningin duimen voor Amalia

Vorsten

2021-05-27 14:39:19

Prinses Amalia wordt volop gesteund door haar ouders nu zij druk is met haar eindexamens. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima lieten tijdens een bezoek aan Bergen in Noord-Limburg weten dat ze voor haar duimen.

“We duimen. Blijven duimen, dat kan nooit kwaad”, zei Willem-Alexander op de vraag hoe het gaat met de eindexamens van zijn oudste dochter. Samen met Máxima was hij donderdag in Nationaal Park Maasduinen waar ze samen met de beheerder een wandeling maakten. Nadien poseerden de twee aan de rivier de Maas en vertelde de koning enorm te genieten van deze hernieuwde kennismaking met Noord-Limburg.

Amalia (17) is vorige week maandag, net als vele andere Nederlandse middelbare scholieren, begonnen aan haar examens. Op 10 juni hoort ze of ze is geslaagd. Die kans is groot, want ze staat er “goed” voor, vertelde ze op Koningsdag. “Het is heel veel leren en blokken en op hoop van zegen dat ze vragen stellen die ik geleerd heb”, zei Amalia toen lachend over de voorbereidingen op haar examens.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?