Koning en koningin op gouden postzegel Cariben

Vorsten

08-10-2020 13:14:23

Ter ere van het tienjarig bestaan van Caribisch Nederland drukt FXDC-Post, de postdienst van de Cariben, gouden postzegels van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

De postzegels zijn gemaakt van een dun laagje 24-karaats goud met daarover een beschermende coating. De afbeeldingen op de zegels zijn gebaseerd op de exemplaren die eerder dit jaar werden gemaakt ter gelegenheid van de verjaardag van de koning. Willem-Alexander verschijnt dus ook op de gouden zegels mét baard.

De zegels zijn te koop bij de Caribische postdienst en ze mogen ingezet worden als gewone postzegels. Een woordvoerder van FXDC-Post in Europa: “Ze zijn geldig, maar ik verwacht niet dat veel mensen er een brief mee gaan versturen.”

Op 10 oktober 2010 werden de Nederlandse Antillen opgeheven en werd Caribisch Nederland opgericht als onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden. Het is de benaming voor de bijzondere gemeenten Bonaire, Saba en Sint-Eustatius die toen ontstonden. Curaçao en Sint-Maarten zijn sindsdien zelfstandige landen binnen het Koninkrijk.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord