Koning: groot verdriet om dood Fabiola

Vorsten

2014-12-05 21:07:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix hebben ‘met groot verdriet kennisgenomen’ van het nieuws dat de Belgische koningin Fabiola is overleden. “Hun gedachten zijn bij de Belgische koninklijke familie”, laat de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdagavond weten.

Fabiola overleed vrijdag in kasteel Stuyvenberg in Brussel. Ze was 86 jaar. Fabiola was de weduwe van koning Boudewijn, die van 1951 tot 1993 op de troon zat.

Volgens het kabinet van de Belgische premier Charles Michel verliest België een grote koningin ‘die ons land een wereldwijde uitstraling heeft gegeven’. “We zullen ons haar herinneren als een grote dame die een plaats krijgt in de geschiedenis van ons land.”

Ook oud-premier Elio Di Rupo van België roemt Fabiola. “Koningin Fabiola heeft koning Boudewijn bijgestaan gedurende zijn volledige koningschap, ten dienste van België. We zullen haar blijven herinneren omwille van haar présence en beschikbaarheid, in het bijzonder tegenover de zwaksten in onze samenleving.”


Meer Nederland