Koning heeft ‘beste kant’ Apeldoorn gezien

Vorsten

2016-05-06 17:10:00

Apeldoorn, Gelderland en Nederland hebben zich vrijdag van hun beste kant laten zien bij de start van de Giro d’Italia. Dat zei koning Willem-Alexander vrijdag tegen de NOS.

“Het is mooi om eens een keer iets positiefs te hebben”, vond de koning. Daarmee doelde hij op de verbindende kracht van sport. “We kijken altijd naar donkere wolken. Zo’n sportevenement verbroedert, sport is positief. Daarom is het fantastisch om zo’n start naar Nederland te halen om met z’n allen iets positiefs neer te zetten.”

De Giro d’Italia begon vrijdag in Apeldoorn, waar de eerste van drie etappes in de provincie Gelderland werd gereden. Willem-Alexander nam een kijkje in het rennerskwartier, reed mee in een volgauto en woonde de huldiging en prijsuitreiking bij. “Het was een voorrecht om op het podium te mogen staan”, zei de koning daarover.

De Nederlander Tom Dumoulin won vrijdag de proloog en pakte daarmee de roze trui. “Een prachtige prestatie”, vond Willem-Alexander, die de Limburgse renner voor aanvang van zijn rit succes had gewenst.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig