Koning heft bij MAX glas op iedereen die helpt in coronatijd

Vorsten

2021-04-27 17:21:13

Willem-Alexander heeft de Nationale Toost op Koningsdag gebruikt om te proosten op iedereen die zich inzet in coronatijd. De jarige koning hief het glas voor alle mensen “die ons actief en passief helpen in deze verschrikkelijke coronapandemie”, zo was te zien in de uitzending van Tijd voor MAX.

“Actief zijn diegenen die in de zorg werken, in de verpleging , maar ook in de logistiek. In de ic’s die zo vol staan op dit moment en waar kei- en keihard gewerkt wordt om voor ieder mensenleven het beste te doen”, sprak Willem-Alexander. “Passief zijn diegenen die zich met vallen en opstaan houden aan de coronaregels zodat we samen zo snel mogelijk uit deze verschrikkelijke pandemie kunnen komen.”

De koning toostte daarnaast op de gezondheid. “Op Nederland, dat zo snel mogelijk weer normaal aan zijn leven kan beginnen en tot Koningsdag volgend jaar in normale omstandigheden.”

Normale vorm

De Nationale Toost vond vorig jaar voor het eerst plaats, omdat toen ook Koningsdag niet in normale vorm kon doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Toen waren ook de overige leden van de koninklijke familie te zien via een scherm om op Willem-Alexander te proosten. Dinsdag was de koning solo te zien.

De koning en zijn gezin vierden dinsdag een aangepast programma in Eindhoven, zonder publiek. De dag zit er bijna op voor de Oranjes. Ze hebben alleen nog een bezoek aan een repetitie van supergroep The Streamers bij Paleis Noordeinde in hun schema staan.


Meer Nederland