Koning hoort deze maand meer over zonnepanelen

Vorsten

15-09-2020 17:41:34

Koning Willem-Alexander hoort volgens minister-president Mark Rutte nog deze maand of het mogelijk is om zonnepanelen te plaatsen op of rond paleis Huis ten Bosch. Dat valt te lezen in de toelichting bij de begroting van het ‘Huis van de Koning’ die de premier dinsdag heeft aangeboden aan het parlement.

“De mogelijkheden voor verduurzaming in en rond het paleis worden momenteel onderzocht door het Rijksvastgoedbedrijf. Duidelijkheid hierover wordt verwacht medio september”, aldus Rutte. Vorig jaar vroeg de Tweede Kamer bij de begrotingsbehandeling om te kijken of het mogelijk was meer duurzame maatregelen te nemen, en daarbij met name te kijken naar zonnepanelen.

Koning Willem-Alexander heeft die al lang op zijn verlanglijstje staan. Hij liet zich bij werkbezoeken in onder meer Amsterdam en Saarland (Duitsland) ontvallen bij Huis ten Bosch zonnepanelen te willen hebben maar dat de regels voor monumenten dat vooralsnog verhinderen. In 2018 al vroeg GroenLinks aan Rutte om de koning een handje te helpen.

 

Bestel het nieuwe nummer van Vorsten

Bestel nu alvast Vorsten nummer 12, met daarin onder andere alles over deze historische Prinsjesdag!


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft