Koning hoort over impact corona op de digitale infrastructuur

Vorsten

20-01-2021 16:45:05

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag online gepraat over de impact van de coronapandemie op de digitale infrastructuur. De koning voerde een gesprek met Stichting Digitale Infrastructuur Nederland, vertegenwoordigers en organisaties die zich tijdens de coronacrisis inzetten voor het digitaal draaiende houden van de maatschappij en de economie.

Onder de digitale infrastructuur vallen netwerken, internetproviders, datacenters en cybersecurity dienstverleners: alles om de online economie draaiende te houden.

Mensen die vanuit huis werken en spullen bestellen, maken van deze diensten veel gebruik. Doordat steeds meer mensen dit tijdens de coronacrisis doen, nam het internetgebruik met 10 procent toe. Ook ging het gesprek over cybercriminelen, het MKB, thuiswerkomgevingen en de recent verschenen Global Competitiveness Report van het World Economic Forum.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.