Koning kan afspraak maken voor vaccinatie

Vorsten

25-05-2021 20:47:03

Koning Willem-Alexander mag een afspraak maken voor een vaccinatie tegen Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Eerder liet het koningspaar al weten zich te laten vaccineren. Daarbij maakte Willem-Alexander duidelijk netjes te wachten op zijn beurt.

Hij liet dat weten nadat begin dit jaar royals uit het buitenland al snel het vaccin hadden gekregen. Willem-Alexander en Máxima zeiden toen al gewoon te wachten totdat hun leeftijdscategorie aan de beurt zou komen. Voor de koning is dat nu dus het geval. Máxima is in 1971 geboren; ze moet dus nog even geduld hebben.

Overigens zal de Rijksvoorlichtingsdienst geen informatie verstrekken over het vaccineren. Het koninklijk paar heeft besloten dat het om een privézaak gaat. Duidelijk is in ieder geval wel dat mensen uit 1967 (het geboortejaar van de koning) en 1968 het Janssen-vaccin krijgen. Willem-Alexander hoeft dus maar één keer de mouw op te stropen voor een prik. Dat geldt ook voor premier Mark Rutte en prins Constantijn. De jongste zoon van prinses Beatrix is geboren in 1969 en kan ook op voor zijn vaccinatie.

Prins Maurits kan ook een afspraak gaan maken. De oudste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven is geboren in 1968. Zijn broer prins Bernhard is al gevaccineerd. Hij kreeg zijn prik eerder vanwege lymfeklierkanker.

Meer Nederland