Koning krijgt bezoek van Oekraïense president

Vorsten

2015-11-26 08:12:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander krijgt donderdag weer bezoek. President Porosjenko van Oekraïne wordt in audiëntie ontvangen op de Eikenhorst in Wassenaar.

Porosjenko gaat donderdagmiddag langs bij Willem-Alexander. Voor zijn ontmoeting met de koning heeft de Oekraïense president een afspraak met minister-president Mark Rutte. Rutte ontvangt Porosjenko op het Catshuis voor een werklunch. Bij die lunch zijn ook minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken en zijn Oekraïense collega Pavlo Klimkin aanwezig.

Ook prins Constantijn heeft donderdag verplichtingen. Hij opent donderdagavond het kunstevenement Amsterdam Art Weekend en RijksakademieOPEN. Ruim vijftig culturele instellingen en zo’n vijftig internationale kunstenaars van de Rijksakademie tonen tijdens het evenement de laatste ontwikkelingen en trends in de hedendaagse beeldende kunst. De Rijksakademie en Amsterdam Art openen het kunstweekend voor het eerst gezamenlijk.

Constantijn, lid van de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum in Amsterdam, houdt bij de opening een korte toespraak.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek