Koning krijgt mogelijk zakken vol nieuwjaarspost uit Groningen

Vorsten

22-12-2020 18:31:31

Koning Willem-Alexander krijgt de komende weken waarschijnlijk tienduizenden kaarten uit Groningen. Als ludieke actie onder de noemer ‘kaart het aan bij de koning’ verspreidt de Groninger Bodem Beweging (GBB) woensdag 125.000 kaarten, geadresseerd aan Willem-Alexander, onder inwoners van de provincie Groningen. De bedoeling is dat zij een persoonlijke wens voor 2021 op de kaart schrijven en deze opsturen naar het staatshoofd.

De beweging wil de gaswinningsproblematiek aankaarten bij “de hoogste autoriteit van ons land”. “Hopelijk helpt een kaart aan de koning om te laten zien dat de problemen hier nog verre van opgelost zijn”, aldus Jelle van der Knoop, voorzitter van de Groninger Bodem Beweging. “De koning is immers het staatshoofd. Het is dus belangrijk dat hij zich blijft realiseren wat hier aan de hand is.”

Op de voorkant van de kaart staat een cartoon waarop de koning is afgebeeld terwijl hij de troonrede voorleest en de tekst: ‘Laten we ook even weer dít jaar wat woorden besteden aan Groningen’. Volgens de GBB verwijst dat naar de keren dat het onderwerp in de troonrede is benoemd. Op de achterkant kunnen de Groningers een persoonlijke wens tot Willem-Alexander richten.

De kaarten worden huis-aan-huis verspreid samen met regionale bladen.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.