Koning leert dochters over ‘arrayán’ boom

Vorsten

22-12-2014 16:22:00

VILLA LA ANGOSTURA – De ‘arrayán’ bomen zijn heel uniek. Koning Willem-Alexander nam de tijd om zijn dochters uit te leggen op welke bijzondere plek ze waren voor de fotosessie en persontmoeting aan het begin van de kerstvakantie in Argentinië. Dit keer was daarvoor het nationaal park Bosque de Arrayanes uitgekozen.

Dat ligt aan het einde van het schiereiland Quetrihue, midden in het Nahuel Huapimeer, bij Villa La Angostura in de Argentijnse Andes en is wereldberoemd vanwege de eeuwenoude, torenhoge bomen met een oranjegloed. De koning wilde dan ook niet alleen aan het strandje poseren, maar ook bij “die prachtige bomen.”

De meisjes leken wat minder enthousiast dan hun ouders, maar geduldig keken ze naar links en naar rechts, zoals de groep Argentijnse en Nederlandse fotografen en cameraploegen van hen vroegen. “Ze hebben er echt naar uitgekeken”, aldus Willem-Alexander, die zaterdag met zijn dochters in Argentinië aankwam. Máxima was er al een week om extra tijd te hebben met haar ouders.

Mediacode

In het dit keer zonovergoten Villa La Angostura, niet ver van de grens met Chili, staan de komende weken “water, paarden, sport, maar vooral samen met de familie zijn”, op het programma van het koninklijk gezin, aldus koningin Máxima. Maar om daarvan in alle rust te kunnen genieten is er de fotosessie.

Wie daaraan deelneemt, belooft het gezin daarna niet te achtervolgen. “Het is altijd gelukt om daarna heel veel privétijd te hebben”, zei Willem-Alexander, die hoopte dat het nu ook weer zou lukken. “Al is de mediacode in Argentinië moeilijker te handhaven dan bij ons in Europa.”

Meer Nederland