Koning luistert wel Queen, geen podcasts

Vorsten

2019-12-17 12:57:47

De bewoners van Huis ten Bosch zijn dol op Queen. Niet alleen koning Willem-Alexander en koningin Máxima, maar ook hun dochters luisteren graag Queen, vertelde de koning dinsdag tijdens een werkbezoek aan de NPO, waar alles in gereedheid wordt gebracht voor de Top 2000 op Radio 2.

De koning vertelde de film Bohemian Rhapsody meerdere keren te hebben gezien. “De volgende generatie vindt het ook mooi en dat komt niet alleen door de film”, voegde de koning eraan toe.

Voor podcasts neemt de koning geen tijd, bekende hij in gesprek met podcastmaker en Radio 2-presentator Ruud de Wild. Die duren te lang, vindt de koning die na alle enthousiaste verhalen over podcasts mogelijk toch een paar gaat luisteren. Ruud de Wild vertelde dat een deel van zijn publiek van zijn podcasts niet eens weet dat hij ook nog radio maakt. “Dat zijn twee verschillende werelden”, zei Ruud. In zijn programma’s en podcasts probeert hij een unieke band met de luisteraars op te bouwen. “Ik streef naar niet te googlen content. Als het uit je hart komt, is het niet te googlen.”


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek