Koning, Máxima en Rutte bij virtuele 75e vergadering VN

Vorsten

17-09-2020 17:58:24

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en minister-president Rutte nemen digitaal deel aan de 75e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN), meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

De koning zal via een videoboodschap de AVVN toespreken ter gelegenheid van de viering van 75 jaar VN. Minister-president Rutte zal met een videoboodschap bijdragen aan het algemeen debat en de top over biodiversiteit. Koningin Máxima neemt deel in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).

Vanwege de uitbraak van het coronavirus wordt deze Algemene Vergadering voornamelijk virtueel gehouden.

Ministers

De Koninkrijksdelegatie bestaat verder uit minister-president Wever-Croes van Aruba, minister-president Rhuggenaath van Curaçao en minister-president Silveria Jacobs van Sint Maarten. Ook minister Blok van Buitenlandse Zaken, minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Hajar Yakoubi, de Nederlandse VN Jongerenvertegenwoordiger sluiten aan.

Minister Kaag werkt deze AVVN nauw samen met Youtube-ster Nikkie Tutorials (Nikkie de Jager) in haar rol als nieuwe ambassadeur voor de Nederlandse VN-organisatie NVVN.

Koning Willem-Alexander spreekt op maandag 21 september de AVVN toe ter gelegenheid van het 75 jaar bestaan van de VN. De Koning gaat in zijn toespraak in op het belang van de Verenigde Naties toen en nu. Daarnaast is er in de toespraak speciale aandacht voor de toekomst van de Verenigde Naties.

Meer Nederland