Prinses van Oranje naar Soldaat van Oranje

Vorsten

2014-04-12 06:22:00

LEIDEN – Koning Willem-Alexander heeft vrijdagavond met zijn dochter Amalia, de Prinses van Oranje, de musical Soldaat van Oranje bezocht. Dat heeft een woordvoerder van de productie zaterdag gemeld. Het ging om een privé-aangelegenheid. “Zij waren samen een avondje uit”.

Het bezoek van het tweetal was kort van tevoren aangekondigd bij de producenten. “We houden altijd een paar stoelen achter de hand voor dit soort gelegenheden”, aldus de zegsman. Verder kan hij niets over het bezoek melden. De koning en zijn dochter hadden achteraf ook geen ontmoeting met de castleden, zoals dat wel vaak gebruikelijk is als de Oranjes een voorstelling bezoeken.

Voor Willem-Alexander was het zeker de derde keer dat hij de musical in de theaterhangaar in Katwijk zag. Amalia bezocht het stuk voor de eerste maal. Soldaat van Oranje vertelt het verhaal over Engelandvaarder Erik Hazelhoff Roelfzema, die in de Tweede Wereldoorlog een prominente rol in het verzet speelde. Aan het eind van de oorlog werd hij door koningin Wilhelmina, de betovergrootmoeder van Amalia, aangesteld als haar persoonlijke adjudant.

Soldaat van Oranje werd vrijdagavond voor de 1171e maal opgevoerd. Het is daarmee de meest gespeelde musical in Nederland ooit. De hoofdrollen werden vrijdagavond vertolkt door Matteo van der Grijn, Loes Haverkort en Juul Vrijdag. Het stuk is in elk geval nog tot eind 2014 te zien.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?