Koning na ophef weer terug in Nederland

Vorsten

17-10-2020 07:59:24

Koning Willem-Alexander is weer terug in Nederland. Op een vliegtuigtracker op het internet is te zien dat het regeringstoestel waar de koning mee naar Griekenland was gevlogen weer aan de grond staat in Amsterdam.

Vrijdagmiddag werd bekend dat het koninklijk gezin met het regeringsvliegtuig naar Griekenland was gevlogen. De inmiddels weer afgebroken vakantie van het koninklijk gezin zorgde voor veel ergernis in de Tweede Kamer. Ook op sociale media was er veel kritiek. Velen waren van mening dat de vakantie een verkeerd signaal afgeeft aan de Nederlandse bevolking. De regering had Nederlanders juist opgeroepen in de herfstvakantie zo veel mogelijk thuis te blijven.

Naar aanleiding van de ophef besloten Willem-Alexander en Máxima hun vakantie af te breken. “We zullen onze vakantie afbreken. We zien de reacties van mensen op berichten in de media. En die zijn heftig, en die raken ons”, schrijven ze in een verklaring. We willen er geen enkele twijfel over laten bestaan: om het Covid-19-virus eronder te krijgen is het noodzakelijk dat de richtlijnen worden nagevolgd. De discussie naar aanleiding van onze vakantie draagt daar niet aan bij.”

Overigens geldt er op het vasteland van Griekenland een geel reisadvies. Ook het vakantieadres van de koning bevindt zich in een ‘geel’ gebied.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.