Koning Willem-Alexander naar jubileumconcert Jostiband

Vorsten

06-07-2016 17:00:00

Koning Willem-Alexander woont maandagavond 5 september in Ziggo Dome in Amsterdam het jubileumconcert van de Jostiband bij. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft zijn komst bevestigd.

De droom van de Jostiband is om net als andere grote artiesten voor een groot publiek in een moderne concertzaal op te treden. Tijdens het concert zijn gastoptredens van onder anderen Guus Meeuwis, Gerard Joling, Maan en harpist Remy van Kesteren.

Het orkest is onderdeel van Ipse de Bruggen, een zorgorganisatie voor 5000 mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Door de jaren heen heeft de band de omvang aangenomen van een orkest met 150 leden. Daarmee is deze muziekformatie het grootste orkest ter wereld van mensen met een verstandelijke beperking.

Het jubileumfeest bewijst waar mensen met een verstandelijke beperking toe in staat zijn. De leden van de Jostiband zijn samen met de overige cliënten van de zorginstelling zelf verantwoordelijk voor het concert-concept, sponsoring, decorontwerp en de filmmontage.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.