Koning: Nederland heeft zich van beste kant laten zien

Vorsten

05-09-2021 17:55:30

05-09-2021 Zandvoort, Dutch Grand Prix Formule-1 racedag Koninklijke familie met koning Willem Alexander, koningin Maxima en prinses Amalia waren aanwezig Foto ANP / Hollandse Hoogte / © Foto Leo Vogelzang VOF

Koning Willem-Alexander had genoten van de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort. Hij was de hele race aanwezig en zag Max Verstappen winnen. “Ik heb zeker meegezongen met het volkslied en heb met name genoten van de passie van alle mensen hier”, zei hij op Ziggo Sport. Hij noemde de race “waanzinnig met een gedroomde winnaar”.

Willem-Alexander had ook een compliment voor het publiek. “Mijn complimenten voor de Nederlanders die Hamilton hebben gerespecteerd en gewaardeerd voor wat hij kan.” Zaterdag werd de Britse coureur een beetje uitgefloten toen hij op het circuit geïnterviewd werd, maar dat gebeurde zondag na de race niet. Hamilton is de grote concurrent van Verstappen in de strijd om het wereldkampioenschap.

“Het was een sportief evenement. Nederland heeft zich van zijn beste kant laten zien”, besloot de koning voordat hij met koningin Máxima en zijn dochters wegliep.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.