Koning neemt afscheid van ambassadeur

Vorsten

2016-08-24 15:04:00

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag afscheid genomen van Mohamed Karim Ben Bécher, de vertrekkend ambassadeur van Tunesië. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdag bekend.

De ambassadeur kwam langs op paleis Noordeinde. Daar was het woensdag druk. Willem-Alexander ontving woensdagochtend drie nieuwe ambassadeurs. De vertegenwoordigers van Guatemala, Roemenië en Duitsland kwamen hun geloofsbrieven overhandigen.

Vervolgens was het de beurt aan Jos Silvis, die door de koning werd benoemd tot procureur-generaal bij de Hoge Raad. Aansluitend werden Lodewijk Valk en Maarten Kroeze beëdigd. Valk werd benoemd tot advocaat-generaal, Kroeze is vanaf 1 september raadsheer in de Civiele Kamer van de Hoge Raad.

Ook woensdagmiddag kreeg de koning bezoek op Noordeinde. De medaillewinnaars van de Olympische Spelen werden door Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima ontvangen op het paleis. De ruim veertig sporters kwamen per fiets aan bij Noordeinde. De acht winnaars van een gouden plak kregen eerder woensdag in de Ridderzaal een koninklijke onderscheiding.


Meer Nederland

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!