Koning neemt zijn postzegel in ontvangst

Vorsten

2013-11-27 09:22:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander neemt woensdagmiddag het eerste exemplaar van de nieuwe permanente koningspostzegel in ontvangst. Herna Verhagen, bestuursvoorzitter van PostNL, overhandigt hem de zegel in het Museum voor Communicatie in Den Haag. Dat heeft PostNL meegedeeld.

Een nieuwe vorst, een nieuwe zegel is een traditie bij het postbedrijf. Bij de uitgifte van al zijn postzegels is altijd een belangrijke plek gereserveerd voor zegels met het staatshoofd en andere leden van het Koninklijk Huis. De nieuwe zegel is vanaf begin 2014 verkrijgbaar. Bij de uitreiking wordt bekendgemaakt wie de postzegel ontwierp.

Het Museum voor Communicatie heeft ter gelegenheid van de nieuwe koningszegel de tentoonstelling XXS Dutch Design ingericht. Deze expositie laat het ontwerpproces van bijzondere postzegels door verschillende kunstenaars en ontwerpers zien. De totstandkoming van de gloednieuwe zegel van de koning neemt een prominente plek in.

De beeldenaar van koning Willem III, die in 1849 de troon beklom, sierde de eerste Nederlandse postzegel. De zegel verscheen eind december 1851 en was vanaf 1 januari 1852 te koop met waarden van 5, 10 en 15 cent.


Meer Nederland